Nieuw initiatief: Onderwijs op afstand – Basis op orde!

De beste roulette en poker op onze site gokasten . Ga naar en ontvang grote bonussen! Naar aanleiding van de maatregelen die zijn aangekondigd op 15 maart 2020 door het kabinet zijn de scholen gesloten. Om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen krijgen leerlingen en studenten onderwijs op afstand. Diverse leerkrachten en docenten zijn in de eerste week druk bezig geweest met het vormgeven van het onderwijs op afstand.

Het internet is een prima middel dat wordt ingezet voor onderwijs op afstand. Een deel van het lesmateriaal staat online, en een deel vindt nog plaats in boeken. Leerlingen konden naar school om hun werkpakket op te halen om zo vervolgens tot 6 april (zoals aangekondigd) thuis verder te kunnen. Uiteraard niet alleen, er wordt ook een beroep gedaan op de ouders. Gevraagd wordt aan de ouders om de kinderen te ondersteunen en zorg te dragen voor de verdere ontwikkeling thuis. Helaas is het niet voor elk kind en elk ouder weggelegd om deze overgang vlekkeloos te laten verlopen.

De basis op orde!

Samen met de digitalisering die in gang is gezet komt nu aanlicht dat niet elk kind beschikt over voorzieningen in huis om het onderwijs op afstand te realiseren. Er zijn huishoudens die het niet breed hebben om ieder kind te voorzien van een apparaat. Dit is al het eerste knelpunt dat ontstaat bij onderwijs op afstand.

Deze signalering is ook gedaan door ons. Na een eerste inventarisatie bleek dat er nog niet veel is geregeld voor deze leerlingen. In het kader van kansengelijkheid en digitale inclusie zijn wij een initiatief gestart om deze leerlingen van de benodigdheden te voorzien. We brengen hiervoor de vraag en het aanbod in kaart. Dit doen we niet alleen voor de bedrijven die hun afgeschreven apparatuur een tweede leven zouden willen geven (circulaire economie), maar ook de nieuwe generatie graag voorziet in wat nodig is voor goed onderwijs.

Kijk snel verder voor wie wij deze actie voeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *